Jeroen Pauw overrompeld met oeuvreprijs

De ereschijf is bedoeld voor mensen die zich buitengewoon voor de televisie hebben ingezet en een indrukwekkende carrière achter de rug hebben.

„Jeroen Pauw laat al dertig jaar zien dat hij een begenadigde tv-persoonlijkheid is. Na duizenden vlieguren als gerespecteerd anchor bij het RTL Nieuws en een experimentele tijd bij Bnn vindt hij bij NTR en (Bnn-)Vara zijn gedoodverfde bestemming als talkshowpresentator. Eerst als succesvol duo met Paul Witteman en sinds vijf jaar solo in zijn eigen ’nachtclub’. Het laatste seizoen van Pauw is het seizoen waarin hij meer dan ooit excelleerde in zijn vak als gespreksleider aan een tafel op de late avond”, oordeelt de jury, die bestaat uit dertien televisierecensenten en mediajournalisten. „Deze oeuvreprijs is geen hint om te stoppen, integendeel: hopelijk etaleert Pauw zijn kunsten ook de komende jaren nog op het hoofdpodium van de Nederlandse televisie.”

De Ere Zilveren Nipkowschijf wordt niet standaard overhandigd. De afgelopen twee jaar vielen André van Duin en Frans Bromet in de prijzen, daarvoor werd de ereprijs enkele jaren niet toegekend.

Ga naar Telegraaf Varen

Author: HBVHI

Geef een reactie