‘Tesla verkoopt meer losse zonnecellen dan het op daken monteert’

De grote meerderheid van de zonnecellen die Tesla maakt, worden in het buitenland verkocht en dus niet gebruikt voor speciale zonnedaken zoals oorspronkelijk bedoeld. Dat meldt persbureau Reuters woensdag, aan de hand van interne documenten van het bedrijf van Elon Musk.

Het zou duiden op problemen van Tesla op de zonnepanelenmarkt. Tesla koopt volgens een anonieme ingewijde slechts sporadisch zonnecellen voor plaatsing op daken. Sinds eind februari zouden er slechts iets meer dan 21 van de zogenoemde Solar Roof-systemen zijn aangesloten.

In 2016 kocht het bedrijf voor 2,6 miljard dollar (2,3 miljard euro) zonnepanelenfabrikant SolarCity. Tesla deed dat samen met Panasonic. Gezamenlijk zouden de bedrijven cellen en modules produceren, en Musks bedrijf zou langdurig cellen van Panasonic blijven kopen.

De rol van Tesla in de overname van SolarCity was controversieel, omdat Tesla-topman Musk voor de overname voorzitter was van de raad van bestuur van de zonnepanelenfabrikant. Ook was de neef van Musk topman bij SolarCity.

Ga naar NU.NL

Author: HBVHI

Geef een reactie