Volkswagen geeft schets van interieur nieuwe Golf vrij

Volkswagen heeft schetsen van de nieuwe Golf vrijgegeven, waaronder van het interieur. Het nieuwe dashboard is nagenoeg volledig digitaal, wat volgens Volkswageningenieurs voor de nodige hoofdbrekens heeft gezorgd.

Volgens medewerkers waren er voor het navigatie- en infotainmentsysteem al zo’n 10 tot 20 miljoen regels aan code nodig, ongeveer het dubbele van wat 10 jaar geleden voor een gehele auto noodzakelijk was.

De nieuwe Golf moet in staat zijn met andere voertuigen te kunnen communiceren, terwijl het ook overweg kan met slimme infrastructuur. Daarnaast kan de auto zogeheten over-the-air (OTA) updates te ontvangen. Tot slot zal de nieuwe Golf met de smartphone te ontgrendelen zijn.

De afgelopen weken is door hooggeplaatste medewerkers meerdere malen gecommuniceerd dat de grote hoeveelheid software voor problemen had gezorgd. De presentatie van de nieuwe Golf is mede hierom uitgesteld tot later dit jaar. Aanvankelijk stond de lancering gepland voor september. De productie gaat volgens de laatste informatie van start aan het einde van het derde kwartaal.

Verkoopdaling in april

Volkswagen heeft wereldwijd 487.400 voertuigen verkocht in april, een daling van 6,2 procent. In China viel de verkoop met 231.400 exemplaren 6,5 procent lager uit, terwijl het aantal registraties in Europa met 4,8 procent naar beneden ging tot 150.300 stuks.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl

Ga naar NU.NL

Author: HBVHI

Geef een reactie