Hierom steekt Ford 500 miljoen dollar in startup Rivian

Wat dat betreft is de portemonnee van Rivian goed gevuld, want eerder al sleepte het bedrijf een investering van 700 miljoen dollar van Amazon binnen. Ford mag in ruil voor zijn 500 miljoen dollar gebruikmaken van het modulaire skateboardplatform van Rivian en van de elektrische expertise van de startup.

Drie varianten

De Rivian R1T is een volledig elektrische pick-up truck. Hij biedt plaats aan vijf personen en heeft niet alleen een laadbak achter, maar ook een bagageruimte voor. Rivian biedt drie varianten van de R1T aan: met een 105 kWh-, 135 kWh- of 180 kWh-batterij, waarmee de auto goed is voor een bereik van respectievelijk 370, 480 en 640 kilometer. De SUV-versie – de R1S – komt tot vergelijkbare waarden.

Sprintje trekken

In 135 kWh-uitvoering weegt de R1T liefst 2670 kilogram. Toch sprint hij in 3,0 seconden naar 100 km/h. Opladen gaat met snelheden tot wel 160 kW, waarmee na een half uur al een actieradius van zo’n 280 kilometer beschikbaar zou zijn. Zoals inmiddels gewoon is bij een elektrische auto is het plaatsen van een reservering al mogelijk. De R1T komt in 2020 op de markt. De R1S in 2021.

Ga naar Autowereld

Author: HBVHI

Geef een reactie