Volkswagen I.D. R klaar voor Nürburgring

Bijgeschaafd

Volkswagen elektromonster is klaar voor een recordpoging op de Nürburgring. De doorontwikkelde versie van de I.D. R gaat een lastige klus tegemoet.

Onlangs liet Volkswagen weten dat het met de I.R. op recordjacht gaat. De I.D. R, die eerder al tijdens heuvelklim Pikes Peak én tijdens de Goodwood Hillclimb de snelste wist te zijn, moet nu ook op de Nürburgring-Nordschleife een ronderecord vestigen.

Volkswagen heeft zojuist het doek getrokken van een technisch doorontwikkelde en voor de Nordschleife geprepareerde versie van de I.D. R, een auto die onder de huidige recordtijd van 6:45;90 moet duiken. Die rondetijd werd gereden door de Engelsman Peter Dumbreck met de NIO EP9.

Voordat de ID R de ‘Ring op wordt gestuurd, zegt Volkswagen nog een aantal testrondes af te willen leggen. De aangepaste I.D. R moet op het circuit een gemiddelde snelheid van boven de 180 km/h kunnen halen. De topsnelheid van de stekkerscheurneus ligt op 270 km/h. Volkswagen zegt vooral de aerodynamica van de dankzij twee elektromotoren 680 pk sterke en 1.100 kilo wegende gevaarte te hebben aangepast. Zo lag de focus bij het afstellen van het spoilerwerk ditmaal niet op maximale neerwaartse druk. Ook is het regeneratieve remsysteem onder de loep genomen.

Ga naar Autoweek

Author: HBVHI

Geef een reactie