Notre-Dame in Parijs staat in brand

Sinds 19.00 uur woedt er een grote brand in de Notre-Dame in Parijs. Een uur later is het dak volledig ingestort en kwam de torenspits van de Notre-Dame naar beneden. Er wordt zelfs al gesproken dat het bouwwerk niet meer te redden is.

De rook kwam in eerste instantie uit het middenschip van de kathedraal, waarna de vlammen zich in rap tempo verspreidden. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar aan de middelste toren vonden wel werkzaamheden plaats. Philippe Villeneuve, de architect en werfleider van de renovatiewerken is in shock. “Het is een catastrofe. Ik moet erom huilen. Ik kan me geen ergere ramp voorstellen”, reageert hij. De man beklemtoont dat er geen arbeiders meer aanwezig waren op het ogenblik dat de brand uitbrak.

De brandweer is massaal aanwezig en brandweerlieden doen verwoede pogingen het vuur te blussen. De vuurzee trekt veel bekijks en mensen in Parijs delen massaal beelden van het brandende monument op sociale media.

De Notre-Dame is een van de grootste toeristische trekpleisters van Parijs en is sinds 1991 ook Werelderfgoed. De kathedraal werd in 1163 gebouwd. Bijna tweehonderd jaar later, in 1345, werd de bouw voltooid. De kathedraal onderging in 1845 een grote restauratie, die 23 jaar duurde.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Ga naar TravelPro

Author: HBVHI

Geef een reactie