​Opvallende verhalen van automonteurs

Aan het woord is autotechnicus Gerrit, een ervaren kracht binnen de Louwman Group. Gerrit werkt bij Louwman Exclusive Cars, het opvallende gebouw aan de A2 bij Utrecht. Op werkenbijlouwman.nl zie je hoe hij zijn vak beleeft. Hij vertelt er onder andere het verhaal over een klant met een Lamborghini Diablo die zelf zijn motor wilde repareren. Dat verliep echter compleet anders…

Je maakt er ook kennis met Nick, eerste autotechnicus bij Lexus in Amsterdam.”Ik houd van ingewikkelde problemen. Als er iets complex de garage binnenkomt, duik ik erop. ‘Die wordt voor mij vandaag,’ zeg ik dan.”

​Opvallende verhalen van automonteurs ​Opvallende verhalen van automonteurs “Ik noem mezelf een autodokter”

Dit is typisch voor de vele tientallen technische mannen en vrouwen die werken aan mobiliteit. Ze leveren kwaliteit, elke dag weer. De medewerkers verrichten technisch onderhoud, herstellen schade of maken een auto op maat. Honderden monters zorgen er dagelijks voor dat de vele klanten van Louwman Group tevreden zijn. Al is monteur misschien niet het goede woord. “Ik noem mezelf een autodokter”, zegt Rafik op werkenbijlouwman.nl. Rafik werkt bij Louwman in Haarlem. “Een auto blijft voor mij een patiënt. Net zoals een patiënt geeft hij zich aan me over, zodat ik hem beter kan maken. Als de operatie geslaagd is, en de auto weer perfect rijdt, ben ik opgelucht. Vooral als de klant met een glimlach wegloopt. Dat is waarom ik autodokter ben geworden!”

​Opvallende verhalen van automonteurs ​Opvallende verhalen van automonteurs

“Er kwam een een klant met een Lamborghini Diablo die zelf zijn motor wilde repareren”

Uit alle interviews blijkt dat deze werknemers met plezier hun werk doen. Voor Louwman Group is het belangrijk dat alle medewerkers zichzelf kunnen blijven ontwikkelen en zichzelf blijven uitdagen. Zo is niet alleen de klant blij, maar zijn de medewerkers dat ook.

Een betrokken familiebedrijf

Louwman Group heeft prachtige merken op locaties door het hele land en bestaat al bijna honderd jaar. Het is een van de grootste automotive bedrijven van Europa en is in Nederland importeur voor automerken als Toyota, Lexus, Suzuki en Morgan. Maar Louwman Group heeft ook garagebedrijven waar merken als Mercedes-Benz, Peugeot, Mazda, Mitsubishi, smart, McLaren en Maserati worden verkocht en onderhouden. Het gaat niet alleen om personenauto’s, maar ook om bedrijfswagens. Louwman Group is ook actief op het gebied van autoaanpassingen, schadeherstel, financial services, onderdelen, logistiek en mobiele hulpmiddelen in de zorg.

Het is een betrokken familiebedrijf, waar de mens centraal staat. Kijk eens op werkenbijlouwman.nl. Hier vind je niet alleen de volledige verhalen van Gerrit, Nick en Rafiq, maar ook van negen andere monteurs van Louwman Group. Het bedrijf is altijd op zoek naar vakmannen én vakvrouwen dus grijp je kans als dit verhaal je aanspreekt.

Ga naar Autowereld

Author: HBVHI

Geef een reactie