Volkswagen peilt Amerikaanse interesse in Tarok

Peilstok

Volkswagen heeft de Tarok Concept meegebracht naar New York, een studiemodel dat we al even kennen. Toch is de showauto voor de Noord-Amerikaanse tak van Volkswagen een belangrijk ding.

Eind vorig jaar liet Volksagen in het Braziliaanse São Paulo de Tarok Concept zien, een studiemodel waarmee het merk de komst van een nieuwe compacte pick-up voor de Zuid-Amerikaanse markt aankondigde. Die Tarok staat nu ook op de beursvloer van New York.

Volgens Volkswagen zijn er vooralsnog geen plannen om de van vier portieren voorziene compacte pick-up ook naar de Verenigde Staten te halen. Wél geeft het merk aan dat het tijdens de International Auto Show van New York de meningen van het publiek over de auto in de gaten houdt. Volkswagen zegt te willen weten hoe de Amerikaanse klant tegen een dergelijke kleine pick-up aan kijkt. Een slimme zet, daar pick-ups in de Verenigde Staten mateloos populair zijn. Veelal zijn dat grote jongens als de Ford F-150 en Chevrolet Silverado, maar onlangs was het Ford dat besloot om ook de kleinere Ranger naar de Verenigde Staten te brengen. Er lijkt een markt te ontstaan voor compactere pick-ups en dus lijkt het tonen van de Tarok in New York geen onverstandige zet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Author: HBVHI

Geef een reactie