Mercedes-Benz GLB: En dat is vijfendertig…

Op de autoshow van Shanghai toont het merk daarvan een studiemodel. Hoewel, studiemodel… De Concept GLB is niet meer dan een licht vermomde productie-auto. Hij maakt gebruik van dezelfde techniek als de A-Klasse, B-Klasse en CLA. In de ‘concept car’ ligt de geblazen viercilinder uit de A 250. De krachtbron levert 224 pk en 350 Nm, is gekoppeld aan een achttraps automaat met dubbele koppeling en drijft alle vier wielen aan.

Het bekende ‘skateboard’

Het interieur is van hetzelfde Mercedes-Benz-laken een pak. We zien het bekende ‘skateboard’ (de schermen achter het stuur en bovenaan de middenconsole) en de gelijkte ronde ventilatieroosters. Wonderlijk genoeg is de GLB een zevenzitter, al zal er op de derde zitrij nauwelijks ruimte zijn voor volwassenen.

Ga naar Autowereld

Author: HBVHI

Geef een reactie