Ford presenteert High Performance Package voor instap-Mustang

Powerboost voor Ecoboost

Ford toont in New York een nieuwe variant van de Mustang. De pony-car met viercilinder komt beschikbaar met een High Performance Package!

Ford levert de Mustang met een 5,0-liter grote V8 en met een 2,3-liter grote viercilinder. Het is die laatste Ecoboost-motor die er met het nieuwe High Performance Package op vooruit gaat. De turbomotor levert in de reguliere Mustang 2.3 317 pk en 434 Nm koppel. Wie het nieuwe pakket bestelt, krijgt echter een ‘Stang met tot 335 pk en 475 Nm opgeschroefde versie van dat blok onder de kap. Met dat afgetrainde hart sprint de Mustang in zo’n 4,5 tellen naar een snelheid van 96 km/h (60 mph). De topsnelheid neemt toe tot 250 km/h. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak of met een tientrapsautomaat.

Ford neemt niet alleen het blok onder handen. Zo krijgt de Mustang met het nieuwe performancepakket een aangepast uitlaatsysteem, een straffer afgesteld onderstel en van de Mustang GT afkomstige remmerij. Ford schroeft zelfs een sperdifferentieel op de achteras en neemt naast de stuurinrichting ook de stabiliteitscontrole onder handen. Vanbuiten is de nieuwe Mustang-versie te herkennen aan zaken als een zwarte grille, badges en aan de grijze zijspiegelkappen. Ook verraden de speciale 19-inch wielen, waar Pirelli P Zero Corsa-banden omheen zijn gevouwen samen met subtiel spoilerwerk rondom de ware aard van dit beestje.

Author: HBVHI

Geef een reactie