Audi AI:ME kan veel zelf, maar niet alles

Hoewel, dat is strikt genomen niet helemaal waar. De AI:ME is Level 4-autonoom, wat betekent dat hij in bepaalde situaties volledig autonoom is, bijvoorbeeld op de snelweg of in een bepaalde wijk in een stad. En dat heeft gevolgen voor het interieur van de concept car. Volgens Audi moet dat voor de inzittenden een ‘third living space’ worden, naast hun huis en hun kantoor.

Echte planten

De AI:ME wordt een ‘2 plus x-seater’ genoemd, want de inrichting van het interieur is flexibel. Zo is de auto als vierzitter te gebruiken, maar kun je er ook voor kiezen om er een tweezitter van te maken met extra veel ruimte voor bagage. Grappig detail: Audi heeft in de cabine echte planten… geplant. Dat zou de luchtkwaliteit binnenin moeten verbeteren.

Kunstmatige intelligentie

Daarbij is de AI:ME uitgerust met kunstmatige intelligentie, waarmee hij met andere Audi’s en de eigen inzittenden kan communiceren. Het infotainmentsysteem is te bedienen met touchpads, stemcommando’s en oogbewegingen. Praten met zijn directe omgeving doet de AI:ME met licht. Zijn koplampen kunnen bijvoorbeeld tekens op het wegdek projecteren.

MEB-platform

Voor de aandrijving van de compacte Audi (hij is net zo lang als een Volkswagen Golf) zorgt een 170 pk sterke elektromotor, die op de achteras is gemonteerd. Die krijgt de benodigde elektriciteit van een 65 kWh-batterij. Wat de actieradius van de AI:ME is, heeft Audi niet bekendgemaakt. Het spreekt inmiddels bijna voor zich dat hij zijn MEB-platform deelt met de aankomende Volkswagen ID.

Ga naar Autowereld

Author: HBVHI

Geef een reactie