ID. Roomzz is al de zesde elektrische Volkswagen

Het lijkt alsof Volkswagen elke maand een nieuwe elektrische auto onthuld. De ID. Roomzz is al het zesde volledig elektrische model. We moeten er nog twee jaar op wachten, pas in 2021 staat de Volkswagen ID. Roomzz in de showroom.

In den beginne was er de ID.

Het begon natuurlijk allemaal met de ID. Later kwamen onder meer de ID. Buzz, de reïncarnatie van het hippiebusje, en de ID. Crozz. Maar ook mensen met een voorliefde voor grote suv’s willen een auto met stekker. Voor hen heeft Volkswagen de ID. Roomzz bedacht.Hij is gebaseerd op het elektrische MEB-platform, waarop ook alle andere ID.-modellen van Volkswagen staan. De auto die we hier zien, is nog een concept car, maar hij komt al wel dicht in de buurt van het definitieve model.

Zelfstandig rijden

Als je wilt, kan de Volkswagen ID. Roomzz straks volledig zelfstandig rijden. De bestuurder kan schakelen van ID. Drive (zelf rijden) naar ID. Pilot (gereden worden) door zijn hand minimaal vijf seconden te laten rusten op het Volkswagen-logo op het stuur. Wie graag met meubels schuift, is aan het goede adres bij de Volkswagen ID. Roomzz. Je kunt de zeven stoelen in drie verschillende posities zetten. In een ervan kunnen de stoelen van de bestuurder en bijrijder worden omgedraaid.

Navigatie in je voorruit

De ID. Roomzz heeft een digitaal dashboard én een stuur met een digitaal scherm erin. Naast touchscreens toont een 5,8 inch display alle relevante informatie. De ID. Roomzz heeft ook een augmented reality-scherm, dat navigatie-instructies projecteert in de virtuele ruimte voor de auto. Onder de voorruit tussen de A-stijlen projecteert de auto onder meer informatie over de luchtkwaliteit. Dat is wel handig in smogstad Sjanghai, waar de concept car van de ID. Roomzz wordt gepresenteerd.

Ga naar Autowereld

Author: HBVHI

Geef een reactie