Chery toont Exeed e-IUV

Jonge divisie met ambitie

Exeed, een divisie van Geely, heeft een nieuwe concept-car naar voren geschoven. Dít is de e-IUV!

In 2017 presenteerde het Chinese Geely met vol bombarie maar met de nodige serieuze invulling dat het met een nieuw label de oversteek naar Europa zou willen maken. Dat label werd een merk met de naam Exeed. Bij de presentatie van het merk werd al een eerste productiemodel getoond, de TX. Nu pakt Geely opnieuw uit met Exeed en wel met deze e-IUV Concept.

De e-IUV Concept is in elk opzicht een studiemodel en dat betekent dat hij is voorzien van een wel erg futuristisch ogende koets vol met vouwen, scherpe hoeken en zonder handgrepen. De bronskleurige showauto staat niet bepaald dichtbij een productieversie, maar dat lijkt hier ook niet de bedoeling. Exeed lijkt een signaal af te willen geven dat het en serieuze speler met grote plannen is. De volledig elektrische concept heeft een futuristisch interieur vol displays en met draaibare stoelen en het materiaalgebruik moet even hoogwaardig als bijzonder zijn, aldus de Chinezen. Leuk geintje: de auto is in staat om de eigenaar van de auto met een irisscan te herkennen. Een sleutel lijkt dus niet meer nodig.

Exeed heeft een modellengamma voor ogen dat aanvankelijk uit vijf compacte SUV’s, zeven middelgrote SUV’s en een ‘reguliere’ personenauto omvat. Zou het bedrijf SUV’s en cross-overs belangrijk vinden?

Ga naar Autoweek

Author: HBVHI

Geef een reactie