Terminaal zieke (en trending) wethouder overleden

„Lieve mensen. Mijn lieve Hans is vannacht overleden. Hij heeft genoten van het ochtendritueel het afgelopen jaar. Daarvoor mijn warme dank. Nader bericht volgt nog. Ik hoop dat dit daar komt waar het moet zijn”, luidde het bericht, dat meteen honderden reacties kreeg.

Nijhof lag sinds enkele dagen in het ziekenhuis na een longembolie. Hij was ’moe en somber’, zo schreef hij. „Jullie lieve berichten doen me goed”, waren zijn laatst verzonden woorden.

Openhartig over ziekte

Nijhof kreeg in enkele dagen tijd ruim tienduizend volgers na een tweet van cabaretier Jochem Myjer, die hem ook een hart onder de riem stak. Nijhofs dagelijkse observaties van zijn ziekte werden breed gewaardeerd. Hij ’danst een tango op het leven met kanker’, zo beschreef hij zelf, en kreeg veel steun op het sociale medium.

Hans Nijhof was kortgeleden nog trending en ontving veel lof voor de manier waarop hij z’n ziekte met volgers deelde.

Hans Nijhof was kortgeleden nog trending en ontving veel lof voor de manier waarop hij z’n ziekte met volgers deelde.

„Lieve Ka, heel veel sterkte met dit verlies. Prachtig hoe Hans ons allemaal geraakt en verbonden heeft”, schrijft volger Monike van Duren. „Laten we allemaal een beetje Hans zijn en de wereld wat mooier maken. Heb een mooie laatste reis Hans, dat je met merel-gezang ontvangen mag worden.”

Ga naar Telegraaf Varen

Author: HBVHI

Geef een reactie