Joost Luiten haalt de cut op major; Tiger Woods sneuvelt

Zijn score van 144 (+4) slagen na twee ronden volstond precies om ook in het weekeinde in actie te mogen komen. Door zijn score staat hij halverwege wel in de achterhoede op de gedeelde 69e plaats.

Met een bal in het water en een double bogey tot gevolg op de voorlaatste hole dreigde het nog mis te gaan voor Luiten. Maar door een birdie op de laatste hole kreeg Luiten toch toegang tot de laatste twee rondes.

De Amerikaan Brooks Koepka is met 12 onder par vooralsnog ongenaakbaar. Halverwege staat de drievoudig majorwinnaar maar liefst zeven slagen voor op zijn landgenoot Jordan Spieth en de Australiër Adam Scott.

Tiger Woods miste de cut op een slag. Het Amerikaanse golficoon, vorige maand winnaar van de Masters, had duidelijk zijn week niet op de lastige golfbaan in Bethpage. Naast Woods misten ook toppers als Jon Rahm, Sergio Garcia, Bubba Watson en Ian Poulter het weekend.

Ga naar Telegraaf Varen

Author: HBVHI

Geef een reactie